Menu
Your Cart

2. Etherische olie

2. Etherische olie

Het gebruik van etherische oliën noemt men "Aromatherapie".   De oliën hebben een krachtige werking op lichaam en geest.  Hierbij gebruikt men (bloem, wortel, hars ...) via distillatie of persing.  Naar gelang hun soort zijn ze helend, ontspannend, stimulerend, ontstekingswerend, reinigend ...  Deze oliën zijn zeer vluchtig en verdampen dus snel.  De pure oliën kunnen we verstuiven, verdampen of inhaleren.  Ook enkele druppels op een geursteentje, hoofdkussen of een zakdoek zijn een weldaad voor JONG EN OUD!!!!

!!! Opmerking: etherische oliën of massageoliën hebben enkel een ondersteunende werking; ze zijn geen geneesmiddel; bij aanhoudende problemen en of klachten dient men zich steeds tot een arts of apotheker te wenden. 

Merk: Kruidenweide
Bergamotolie wordt gewonnen uit de schil.  De olie heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand en zorgt hierdoor voor een goede nachtrust.  De geur zou troost geven en heeft daardoor een ondersteunend kalmerende werking. Bergamotolie heeft een ondersteunende werking op het zelfvertro..
13,95€
Excl. BTW:11,53€
Merk: Kruidenweide
Citroengrasolie (Lemongras) wordt gewonnen uit het kruid (gras).  De olie heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel en is sterk insectenwerend.  De geur is zeer effectief in het neutraliseren van geuren (vb. rookgeuren, zweet).  Daarnaast is de olie antibacterieel, schimmeldode..
13,95€
Excl. BTW:11,53€
Merk: Kruidenweide
Citroenolie ontstaat door de schillen van citroenen koud te persen.  Hierdoor verkrijgt men een dunne, lichtgele tot geel-groene olie.  De zuivere, onbewerkte olie heeft een levendige en frisse geur.Aanwending:      - Citroenolie is een belangrijke olie die het lichaam helpt..
13,95€
Excl. BTW:11,53€
Merk: Kruidenweide
Citronella olie is afkomstig uit het verse of halfgedroogde gras van Cymbopogan winterjanus of Cymbopogon Nardis.  Oorspronkelijk is het kruid afkomstig uit Azië.  De geur is fris en zoet.  De olie wordt veel gebruikt als geurstof in cosmetica of als smaakstof in alcoholische- en fris..
13,95€
Excl. BTW:11,53€
Merk: Kruidenweide
Dennenolie is een frisse, harsachtig geurende olie gemaakt door stoomdestillatie van de naalden van de Pinus sylvestris.Aanwending:      - Dennenolie heeft een ondersteunende werking bij aandoeningen aan de luchtwegen  (chronische klachten, allergische klachten).  ..
15,95€
Excl. BTW:13,18€
Merk: Kruidenweide
Eucalyptusolie wordt gewonnen uit de verse bladeren van de Eucalyptusboom.  De olie heeft een frisse, scherpe, kamferachtige geur.  De meeste bomen bevinden zich in Australië maar ook in Spanje en Portugal komen ze veelvuldig voor.  De variëteit globulus is de meest bekende olie en wo..
11,95€
Excl. BTW:9,88€
Merk: Kruidenweide
De geursteentjes bestaat uit twee gedeeltes. Het onderstuk is gebakken klei en absoluut oliedicht. Het poreuze bovenstuk (gips) absorbeert gemakkelijk de opgedruppelde olie, elke dag enkele druppeltjes. Bij gebruik van eucalyptus of munt, hoef je zelden het topje te vervangen. Bij andere etherische ..
15,00€
Excl. BTW:12,40€
Merk: Kruidenweide
Kalknagelolie heeft de eigenschap om door iedere laag van de nagel binnen te dringen waar zij de schimmelsporen doodt.  Hierdoor wordt de oorzaak van de dikke verhoornde en geel gekleurde nagels weggenomen.  De schimmelnagel ook wel kalknagel genoemd wordt stilaan weer gezond of groeit er ..
13,90€
Excl. BTW:11,49€
Merk: Kruidenweide
Onze BIO Lavandula olie (Lavindin super) wordt verkregen uit de extractie van verse lavendelbloemen.  De lavendel  is voornamelijk afkomstig uit de regio van de Franse Provence.  Deze zuivere olie heeft een frisse en aangename geur en verjaagt snel vervelende ..
13,95€
Excl. BTW:11,53€
Merk: Kruidenweide
Litsea olie wordt verkregen via stoomdestillatie van de bessen.  De olie heeft een heilzame werking op de huid.  De olie heeft antischimmel en antivirale eigenschappen, ze is vernietigend voor bacteriën.  Tevens heeft Litsea een gunstige werking op spieren, bij hoge bloeddruk, spijsve..
13,95€
Excl. BTW:11,53€
Merk: Kruidenweide
Deze 100% zuivere etherische olie van mandarijn wordt verkregen door traditionele waterdampdistillatie van verse mandarijnenschil.  Deze olie heeft een opmonterende, frisse en fruitige geur.  De olie wordt erg geliefd door kinderen.Aanwending:      - Mandarijnolie stimuleert..
13,95€
Excl. BTW:11,53€
Merk: Kruidenweide
Dit hoogwaardige massageset bestaat uit drie hoogwaardige massageoliën.  Gezonde luchtwegen, soepele spieren en gewrichten en een relaxerende massageolie.  Een aanrader voor jong en oud!Gebruik:  - Als massageolie: enkele druppels (5 tot 10) aanbrengen en inwrijven op de desbetre..
49,95€
Excl. BTW:41,28€
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 29
Om deze website optimaal te laten werken gebruiken wij cookies. Er worden enkel essentiële cookies gebruikt.